Denken als een kunstenaar

cultwise:

image

Op 2 december sloten twee Wijchense basisscholen hun CMK-project af met een beeldentuin. Alle klassen hadden onder begeleiding van kunstenaars beelden gemaakt,geïnspireerd op de werken in de beeldentuin van Kröller Müller Museum, waar de oudste kinderen zelf ook heen waren geweest. Op het schoolplein stond en lag land art, in de school diverse andere werken, onder meer geïnspireerd door werk van Jan Fabre en Christo.

image

De diversiteit van de werken was groot, niets was een kopie van het oorspronkelijke kunstwerk. De kinderen hadden de werken en het gedachtengoed van de kunstenaars gebruikt als inspiratiebron om nieuw, eigen werk te maken. Het resultaat is prachtig, maar dat is slechts een deel van de opbrengst. Het werken met de kunstenaars leerde hen denken als een kunstenaar. Vol trots presenteerden zij het resultaat aan de aanwezige ouders.

image

Het slotlied:
Ik zeg: hé [hé],
kijk eens om je heen,
ik zeg: hé [hé],
je ziet het niet meteen.
Kunst is er voor iederen
al ben je jong of oud.
En alles wat je ziet is goed
één, twee, drie,
en niets is fout!

Meer informatie over het CMK-project: http://www.cmkgelderland.info/
Projectleider en kunstenaar Lotte van Campen: http://www.lesinkunst.nl/

Leave a Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s